Personal Training
Lifestyle
Bryan Vos
Lifestyle
05/15/2024
3 min
0

Personal Training, waarom zou je dat doen?

05/15/2024
3 min
0

Personal training wordt de laatste jaren steeds populairder. In elke sportschool kun je er wel een paar vinden die je kunnen helpen om je fitness en gezondheidsdoelen te behalen en je fitter maken. Maar wat is nu echt het voordeel van een personal trainer? Waar moet je op letten als je een personal trainer kiest? Wat is het kostte plaatje? Dat gaan we in dit artikel allemaal bespreken!

De voordelen van een personal trainer 

De voordelen van een personal trainer gaan veel verder dan dat je zelf niet meer hoeft na te denken over je voeding en training. En om met de deur is huis te vallen, als dat de enige voordelen zijn die je ervaart zou ik eens gaan kijken naar een andere trainer. Je wilt dat je personal trainer overzicht biedt en een duidelijke stip op de horizon waar je naartoe wilt. Een trainer hoort naar je te luisteren en advies te geven op basis van jouw behoefte. 

Als ik een opsomming zou maken van de voordelen zou dit er zo uitzien:

  1. Stok achter de deur
  2. Zorgt voor overzicht
  3. Leer je hoe je een gezond leven opbouwt op basis van JOUW-behoefte
  4. Helpt je op weg naar je fitness doel door middel van voeding, training en lifestyle
  5. Zorgt voor een beter stressmanagement
  6. Wordt productiever en vitaler

Waar moet je op letten als je een personal trainer kiest?

Hoe krom het ook is (naar mijn mening), iedereen kan personal trainer worden zonder ook maar iets van een opleiding gedaan te hebben. Dat is dus meteen ook punt 1 waar je op wilt letten. Heeft de persoon waarbij je een kennismaking of proefles hebt wel een opleiding gehad? Veel mensen die ene tijdje in de gym trainen denken namelijk dat ze direct een personal trainer of coach zijn. Wat ze vergeten is dat elk lichaam en elke levensstijl anders is en dat hetgeen wat werkt voor hen, niet per se hoeft te werken voor iemand anders. Een goede atleet maakt inderdaad niet direct een goede coach.

Zoals hierboven al vermeld, let op dat je niet een trainer kiest die je een standaard voeding en trainingsschema voorschotelt. Dit moet namelijk niet de beginpositie zijn. Het is heel erg lastig om je complete voedingspatroon om te gooien van de een op de andere dag en dat dan je leven lang vol te houden. Want is het niet heel gek dat iemand die je net kent meteen weet wat je nodig hebt? Of klinkt het logischer dat er eerst gekeken wordt naar hoe je voedingspatroon en trainingsmomenten nu zijn, dan zien wat er wel of niet goed gaat, zodat je kan gaan focussen om de punten waar het mis gaat en de dingen die goed gaan vooral zo kunt laten zoals ze nu zijn?

Personal trainer

Wat kost een personal trainer?

De vraag waar veel mensen tegen aan lopen, wat “kost” een personal trainer. Ik denk niet dat een personal trainer geld “kost”, maar dat het een investering is in je eigen gezondheid. Deze investering ligt vaak tussen de 60 en 150 euro per uur. Inderdaad heel erg uitlopend dus. Dit heeft te maken met verschillende factoren natuurlijk, hoeveel kom je per week? Of kom je 1 of 2 keer per maand? Bij Vitality zijn we voorstander van 1 of 2 keer per maand trainer met je trainer. En dat je daarbuiten zelf ook naar de sportschool gaat of een andere vorm van beweging. Dit omdat de verandering uiteindelijk bij jou ligt, wij zijn hier om jou op het juiste pad te houden en je te ondersteunen in een toch wel moeilijk proces. De denkfout die veel mensen maken is dat de resultaten zomaar komen aanwaaien op het moment dat ze met een personal trainer gaan samenwerken, maar als je hetzelfde blijft doen voordat je een trainer had, zal er weinig veranderen.

Veel mensen willen weten wat ze dan per maand kwijt zijn, maar dit is voor personal trainers vaak lastig te zeggen, bij ons in ieder geval wel. Wij willen namelijk eerst een duidelijker beeld van jou hebben, zodat we jou een goed advies kunnen geven over een traject dat bij je past de bij behorende prijs. En kunnen kijken of wij wel de partij zijn die je kunnen helpen, of je beter naar een andere gezondheidsprofessional uit ons netwerk kunnen sturen. Dit doen wij door middel van een gratis proefles, op die manier krijgen wij niet alleen een goed beeld van jou, maar ervaar jij ook hoe het is om te werken met ons.

Conclusie

De voordelen die je kan gaan ervaren met een personal trainer zijn; een stok achter de deur hebben, het kan zorgen voor overzicht, je leert hoe je gezond moet leven, doelen halen, betere stressmanagement en jezelf productiever en vitaler gaan voelen. Waar je op wilt letten is dat je een personal trainer kiest die een opleiding heeft gehad, het is namelijk geen beschermd beroep. Kijk ook uit dat je niet standaard-voedingsschema krijgt, maar dat je trainer kijkt naar jouw levensstijl en voedingspatroon en op basis daarvan adviezen geeft. De kosten lopen er uit een, en uiteindelijk is het een investering in je gezondheid waar je als het goed is je hele leven profijt van hebt. Wij helpen je graag, maar zijn ook eerlijk als we denken dat je beter zit bij iemand uit ons netwerk. En vergeet niet, zonder verandering geen resultaat, of je nu wel of geen personal trainer hebt. Een personal trainer kan het makkelijker maken en je beter op het juiste pad houden, maar de verandering ligt bij jezelf!

Reacties
Categorieën